فواید بازی های گروهی در مدارس پیش دبستانی


بازی‌های گروهی در مدارس پیش دبستانی برای رشد مهارت های اجتماعی و عاطفی کودکان امری ضروری است. بازی بخشی جدایی ناپذیر از رشد کودک است و در تمام مراحل زندگی حیاتی است ، اما مزایای آن برای کودکان بیشتر است زیرا به آنها این فرصت را می دهد تا یاد بگیرند که چگونه با همسالان خود ارتباط برقرار کنند.با کار تیمی ، کودکان مهارت های مهم زندگی مانند حل مسئله ، گوش دادن ، رهبری و تفکر خلاق را پرورش می دهند.پرورش مهارت های کار گروهی همچنین باعث ایجاد سطح بالاتری از اعتماد به نفس ، عزت نفس ، همدلی و دلسوزی می شود.

همچنین در بازی‌ها است که حس همدلی، هوش هیجانی، مهارت های فکری و خلاقیت کودکان افزایش می یابد و کودکان به واسطه‌ی این بازی گروهی مفهوم همکاری و هماهنگی را می‌‌آموزند. همچنین یاد میگیرند که به ایده‌ها و نظر های دیگران گوش دهند و چیزهای جدیدی را امتحان کنند.

در سن پیش دبستانی ، کودکان نه تنها توانایی انجام فعالیت های گروهی را دارند ، بلکه آنها علاقه بیشتری به بازی در یک گروه با همسالان خود دارند. بیشتر بازی ها در مدارس و مهد کودک ها به صورت بازی گروهی اجرا مشود که شامل دو یا چند نفر است و یک تجربه تعاملی مهیج برای کودکان است.در یک بازی گروهی کودک با افراد جدیدی ملاقات می کند و در مورد اشتراک و سازش با دیگران که ترکیبی از مهارتهای اجتماعی و کار تیمی است ، بیشتر خواهند آموخت.همچنین بازی های تیمی و مشارکتی فواید دیگری نیز برای کودکان دارد که در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

فواید بازی های مشارکتی(گروهی):

بازی های مشارکتی ، به همان اندازه که نوعی بازی است ، در وقع نوعی یادگیری مشارکتی است.

بازی های مشارکتی ، خشونت در کودکان خردسال را کاهش می دهد.

بازی های مشارکتی نیز در موقعیت های درمانی برای بهبود توانایی های ارتباطی در کودکان اوتیستیک و از نظر اجتماعی بسیار مفید هستند.

بازی های مشارکتی به ارتقاء همدلی کمک می کنند ، زیرا دارای اخلاق اساسی مراقبت و نگرانی متقابل هستند.

این بازی ها فاصله زیادی از نیاز به رقابت را ارائه می دهند.مطالعات به طور گسترده نشان داده است که رقابت برای کودکان معایب زیادی دارد.اضطراب را افزایش می دهد و احساس برابری را کاهش می دهد.

بازی گروهی ، تخیل های کودکان را افزایش می دهد و آنها را در موقعیت های واقعی قرار می دهد که در آن ها نیاز به حل مشکلات و فکر کردن به راه حل ها دارند.

مهمترین مزیت بازی گروهی اینست که کودکان یاد می گیرند به والدین یا اطرافیانشان کمک کنند. از دیدگاه عاطفی ، این مهارت ،رابطه کودک و والدین را تقویت می کند ، زیرا تجربه ای مشترک ایجاد می کند.

در بازی مشارکتی کودک با افراد جدیدی ملاقات می کند ، که امکان آزمایش فضایی ایمن با وجود جدایی از والدین آنها را فراهم می کند که یک مزیت مهم برای ایجاد اعتماد به نفس در کودکان و ترغیب آنها به استقلال از سنین پایین است.

بازی های مشارکتی بازی هایی هستند که در آنها رقابت از بین می رود و همکاری حاکم است.هدف اساسی این بازی ها کار گروهی و کمک به یکدیگر برای رسیدن به یک هدف مشترک است.این بازی ها کاربردهای زیادی دارند ، اما یکی از مزیت های اصلی آنها کمک به ایجاد روابط بین شرکت کنندگان است.

در بازی‌های گروهی فرد در ارتباط با دیگران وارد احساسات پیچیده انسانی مانند انگیزه بیشتر، همدلی، مهربانی و بسیاری از احساساتی که با کلمات نمی توان آن‌ها را بیان کرد، می‌شود.

اگر بخواهیم کلی نگاه کنیم، فرق یک بازی گروهی و یک بازی فردی زیاد به چشم نمی‌آید، اما وقتی چندنفر در کنار هم برای یک هدف تلاش می‌کنند، با بسیاری از چالش‌ها و روابط ریز و درشت برخورد می‌کنند که می‌تواند برای تمامی مراحل زندگی از جمله کار و زندگی شخصی به کمک هر فرد بیاید. وقتی که باید سلیقه فرد را با یک گروه هماهنگ کرد، یا با چند نفر دیگر ارتباط داشت و از توانایی و فکر دیگران هم استفاده کرد، قدرت مشورت گرفتن را بالا می‌برد؛ وقتی انزوا و گوشه گیری جایی در گروه ندارد هر فرد می‌آموزد چگونه در اجتماع با دیگران برخورد کند.
هرآنچه که یک کودک لازم است برای شروع زندگی اجتماعی بداند به طور جامع و کامل در بازی‌های گروهی وجود دارد. هر دعوا و بحث با هم گروهی می‌تواند یک تجربه بسیار مفید باشد. آنجا که کودک متوجه می‌شود دنیا پر است از سلیقه‌های مختلف و باید به سلیقه و نظر دیگران هم احترام گذاشت. معمولاً والدینی که به آینده کودکان خود بیشترین توجه را دارند آن‌ها را به سمت گروه‌ها و بازیهای گروهی و اجتماعات این چنینی سوق می‌دهند. استفاده از تجربه کودکان دیگر، ایجاد روحیه همدلی و کشف روحیات و اخلاقیات کودکان در این بازی‌ها آشکار می‌شود.

بازی‌های گروهی ورزشی، بیشترین علاقه مندی و شاید اولویت نخست برای کسب تجربه کودکان باشد. هر کودک یک وظیفه دارد و باید در کنار انجام وظیفه خود، به دوستان و هم گروهی‌های خود نیز کمک کند تا نتیجه بهتری برای زحمات هم گروهی‌ها حاصل شود؛ چرا که کم ‌کاری هرکدام می‌تواند به ضرر کل گروه تمام شود و نتیجه کار بقیه را نیز خراب کند.

مدادسبز  تعدادی از بازی های گروهی قابل اجرا در مدارس و پیش دبستانی ها برای بچه‌هایتان آماده کرده است. بازی‌هایی که فرزندان شما می‌توانند به راحتی در خانه و یا مدرسه آن‌ها را انجام دهند.برای دیدن این بازی های گروهی کودکان پیش دبستانی روی ادامه مطلب کلیک کنید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *